PRIVREMENI DRVENI OBJEKT

Ovaj proizvod smo osmislili za privremeni boravak u prirodi. To smo učinili potaknuti propagiranjem razvoja kontinentalnog turizma što je danas vrlo aktualna tema. No ova kućica od 3,5 m2 (ili veće površine) može poslužiti i za mnoge druge namjene, primjerice i kao kamp kućica. Najveća prednost ovog objekta jest njegov montažni karakter što omogućava lako sastavljanje, rastavljanje i preseljenje konstrukcije, a bez kompromisa s obzirom na njezinu stabilnost, čvrstoću i fizikalna svojstva (toplinsku zaštitu).

Montažni objekti koji su namijenjeni za privremeni boravak i često preseljenje uglavnom se sastoje od materijala koji su manje otporni, te su stabilnost i čvrstoća takvih konstrukcija često vrlo slabe. Ovaj objekt predstavlja značajno poboljšanje s obzirom na takve konstrukcije. Uz to, zbog značajne debljine drvenih stijena, on pruža mnogo bolju toplinsku zaštitu od raznih drugih metalnih objekata montažnog karaktera.

Objekt je izgrađen našim klasičnim montažnim sistemom gradnje. U njemu je moguć smještaj dva ležaja, jedan iznad drugoga. Također je predviđeno da se objekt prekrije vodonepropusnim ceradnim platnom napetim pomoću sajli, te da se to platno produži na dvije strane objekta za 2 m čime se postiže bolja zaštita samog objekta, ali prvenstveno se znatno povećava prostor koje je zaštićen od vanjskih utjecaja (jakog sunca, vjetra, kiše).

Objekt se lako slaže i rastavlja, čvrst je i stabilan i pruža dobru zaštitu od nepogoda.


PRESJEK

TLOCRT