Boravak i život u našoj drvenoj kući, koja je spoj tradicije i suvremenosti, ugodan je i podiže životni standard. Poznato je da drvene konstrukcije ne sprečavaju prolazak zemljinih magnetskih silnica koje su važne za čovjekovo zdravlje, drvo ne emitira radioaktivno zračenje, štetne plinove i statički elektricitet, te ima antialergijska svojstva jer ne zadržava mikročestice prašine i drugih alergena.

Drvo je najbolji prirodni izolator i zato su drvene kuće energetski štedljive kuće. Lakše je od betona, lako se kombinira s drugim materijalima, a zaštićeno vatrozaštitnim premazom puno je otpornije na požar od ostalih materijala koji se koriste u graditeljstvu. Drvene kuće su otporne na potres i moguće ih je preseliti.

Sve su to razlozi da odbacimo eventualne predrasude o drvu i vratimo se ne samo drvenim kućama kao kućama za odmor nego i kao kućama za stanovanje.

DRVENA KUĆA U LIPOVLJANIMA

Drvena kuća

Drvena kuća

drvena kuca u Lipovljanima

Drvena kuća

Drvena kuća

TLOCRT KUĆE PRIKAZANE NA SLICI – mogući su različiti tlocrti

Nacrt drvene kuće

MALA DRVENA KUĆA

Ovaj objekt tlocrtne površine 12 m2 izrađen je našim standardnim sistemom drvene gradnje, tj. izrade greda i njihovog spajanja. U prizemlju se nalazi dnevni prostor i sanitarni čvor, dok su u potkrovlju do kojeg se dolazi ljestvama smješteni ležajevi.

Opisane dimenzije objekta odabrane su zbog pojednostavljenog postupka dobivanja potrebne dokumentacije za izvođenje objekta. Time je njegova cijena znatno jeftinija, a zadovoljene su sve potrebe ljudi koji borave u prirodi, pa čak i na duži period.

Maketa drvene kuće

PRIZEMLJE

Nacrt drvene kuće

POTKROVLJE

Nacrt drvene kuće